Hoornsche broeder middel (1000 g.)

2662.000

€ 8.33

De Hoornsche Broeder is een delicatesse die al sinds 1850 op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Het is een zwaar gevuld krenten rozijnenbrood met een bruine suiker kaneel vulling. Het luxe brood heeft een zoete smaak met een sterke rozijnen aroma.
Tegenwoordig wordt de broeder veelvuldig gegeten met een ‘slik’ roomboter aan de zijkanten.

Over de oorsprong van de naam Broeder bestaan verschillende lezingen. Sommigen brengen het product in verband met het gilde of broederschap van de bakkers. Om toe te treden moest de gezel een meesterwerk maken. Die proef bestond uit het maken van een rond rozijnenbrood. Anderen menen dat de naam is ontleend aan de geestelijke broeders, die ze bij bijzondere gelegenheden uitgedeeld zouden hebben aan de armen. Een derde lezing is dat de broeder bedoeld was voor een persoon waarmee de gever zich mee wilde verbroederen.

De broeder werd in ieder geval veelvuldig gegeven bij geboorte feesten. Vaak met een toepasselijke tekst, zoals: “Voor de kraamvrouw ‘n presentje, En de vader ook een endje”.

Wij leveren de Hoornsche broeder in een luxe doos.

Meer informatie over de Hoornsche broeders kunt u
hier vinden.

Woont u buiten ons bezorggebied? Wij kunnen de Westfriese krentenmik ook via PostNL naar u toesturen. De kosten van een pakket tot 10 kg. zijn € 7,00.
U kunt dan een mailtje sturen naar info@bakkerij-otten.nl. Het totaalbedrag kunt u overmaken op onze rabobank rekening NL20 RABO 03768 73892.Aantal
Voeg toe aan winkelmand

Productinformatie

Gevulde krenten rozijnenbrood met een bruine suiker kaneel vulling.

Allergene stoffen


EI Gluten Melk Soja

Bewaaradvies

Houdbaarheid: ca. 14 dag(en).
Bewaartemperatuur: 18 °C

Bereidingswijze

De Hoornsche Broeder is een delicatesse die al sinds 1850 op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Het is een zwaar gevuld krenten rozijnenbrood met een bruine suiker kaneel vulling. Het luxe brood heeft een zoete smaak met een sterke rozijnen aroma. Tegenwoordig wordt de broeder veelvuldig gegeten met een 'slik' roomboter aan de zijkanten. Over de oorsprong van de naam Broeder bestaan verschillende lezingen. Sommigen brengen het product in verband met het gilde of broederschap van de bakkers. Om toe te treden moest de gezel een meesterwerk maken. Die proef bestond uit het maken van een rond rozijnenbrood. Anderen menen dat de naam is ontleend aan de geestelijke broeders, die ze bij bijzondere gelegenheden uitgedeeld zouden hebben aan de armen. Een derde lezing is dat de broeder bedoeld was voor een persoon waarmee de gever zich mee wilde verbroederen. De broeder werd in ieder geval veelvuldig gegeven bij geboorte feesten. Vaak met een toepasselijke tekst, zoals: "Voor de kraamvrouw 'n presentje, En de vader ook een endje". Wij leveren de Hoornsche broeder in een luxe doos.